Tilat

Tallialue:

Tervetuloa Falcen stable. Talli muutti ja kunnosti juuuri tänä vuonna heidän upean tallialueen, josta löytyy huisin paljon tilaa ja kaikkea muuta aivan super mahtavaa. Tilan omistaa Falcenien perhe johon kuulu perheen siskokset Sasha ja Devora sekä myös tallinomistaja itsessään eli Diana Falcen ja hänen mihensä Tuomas Falcen. Tilalla on tietenkin paljon työntekijöitä, jotka pääsee näkemään Henkilökunta kohdasta. 

Kuten kuvasta näkee tila on iso ja siellä on rutkasti tilaa hevosille ja muille eläimille. Selkeytääkseni teitä pyöreät asiat rakennuksissa kertoo missä kohdin on sisäänkäynit, näissä päärakenuksissa/tärkeimistä. Tummanruskealla ja harmalla merkityt alueet on kävelyteitä, jossa kuljetaan paikasta toiseen. Tllin karsinat ovat hyvin tilavat ja niistä löytyy juomaautomaati sekä heinäautomaati, rehuatuomaateja ollaanmyössuniteltu, mutta se on vaiheessa. Tarhoista löytyy juomaautomaatit, joka pitää veden talvisin myös sulaneena, sekä upeeana uudistuksena näistä löytyy heinälatpkset jossa on heinäautomaatti. Pihattosta löytyy myös nämä kaikki upeat edut, sekä rehuautomaatti, joka tunnistaa hevoset heidän omista siruistaan, ja osaa antaa oikean ruua heille, joka on upea lisäys.

1. Maneesi, tallilta löytyy upea ja suuri maneesi, joka on hyvin valoisa ja äänieristetty, että ulkoatulevat äänet ei kuulu. Maneesin pääsee suoraan tallista tai ulkokautta, ja maneesin ovenvierestä löytyy ns. ovikello, mikä ilmoittaa, että joku on tulossa ulos maneesista tai sisään, maneesin ovet avataan narulla, mikä nostaa oven niikuin autotallin ovet. Maneesiin on myös asenettu kaijuttimet ja maanesin reunalta löytyykin laite, jossa voi laittaa musiikia. Maneesista löytyy omakatsomo, heti kun saapuu jommastakummasta ovesta sisään, maneesiin näkee myös täydellisesti taukotilaparvelta, joka on lasitettu.

2. Toimisto, täällä tallinomistaja Diana löytyy, jos ei muualta tallialueelta löydy. Diana tekee tärkeitä paperitöitä täällä ja pitää tallin järjestyksessä. Toimisto on usein aina lukossa, sillä tänne eisaa mennä ilman Dianan lupaa.

3. Taukotila, taukotilaan pääset suoraan varustehuoneesta rappusia pitkin. Täällä löytyy ratsastajien kaapit, sekä wc, että pieni keittiö, jossa voi käydä syömässä tallipäivän aikana. Taukotilasta löytyy mukavia sohvia ja baarijakaroita, pöydän keraa ihan ikkunoiden äärestä, josta näkee suoraan maneesiin. Taukotilasta löytyy myös ilmoitustaulu ja sen vieressä palkintopöytä, jossa on tallinkasvatien jalostusarvosteluja ja rastastuskisojen palkintoja. Taukotilasta löydät myös juomaautoomatin ja herkkuautomaatin, josta pystyy ostamaan pieniä herkuja päivän pitkään.

4. Satulahuone, täältä löydät kaikkien hevosten omat kaapit, josta löytyy kätevästi heidän varusteet. Satulahuoneesta löytyy, myös paljon kuvia tallinhevosista, ja niitä on mukava katsella, jos ei muutakaan tekemistä keksi. Täältä voit myös löytää tallikisat lepäilemässä itkän hiirijahdin jälkeen.

5. Kuivaushuone/pesuhuone, täällät tallin väki pääsee pesemään omia varusteitansa ja kuivattamaan niitä. Tilasta löytyy 2 tilavaa pesukonetta, sekä 2 kuivausrumpua, pesukoneiden vieressä lukee käyttöohjeet, ja muu tärkeä asia, aina myös talinhenkilökunnalta saa pyytää apua.

Päätallin karsinat:
6: Raja
7:  Panda
8: Desu
9:
10:
11:
12:
13: Korppi
14: Nala
15: Sintti
16: Otto 
17: Stile
18: Runo
19: Alma
20: Hite 

Yksärit:
25: Nino 
26: Dave
27: - 
28: Sera
29:
30: 
31: Linu
32: Moona
33:
34:

21. Solarium, tallilta löytyy myös pesupaikka, missä on solarium, solariumissa on ajastin, joka pyörii kerralaan10min, tätä tallinväki saa käyttää vapaasti ja niin paljon kuin haluaa. Hankimislistalla olisi kyllä toinen solarium, mutta ainakin tähän menessä ollaan hyvin pärjätty yhdelläkin. 

22-24. Hoitopisteet, ykssäripuolelta, tosiaan löytyy 3 hoitopistettä, jossa saa kaikki tallinasukit, hoitaa ja varustaa esim, tunnille, tässä on myös helppo juottaa hevonen ja kylmätä jalat, sillä kylmät löytyvät hoitopisteiden vierestä.

35. Rehuvarasto sekä lantala , täältä löytää sitten tallin kaikki heinät, ja muut hevosten ruokintaan liityvät asiat, rakennus on jaettu kahteen osaan, jossa toisesta löytyy rehut, ja jonne toiseen tuodaan lannat.

36. Tilanomistaijien asunto, täällä asustaa tosiaan Falcenien perhe, heillä on mukava tilava asunto, tallinlähetyviltä. Asunnossa asuu myös muutama elukka, yläkerrasta voi löytää erinlaisia jyrsijöitä ja ympäri taloa voi vedellä riehakaita koiria, jotka ovat päivisin, mukana kyllä työnteossa tilalla.

37. Parkkipaikka, tänne tosiaan jätetään autot, tallillakäynnin ajaksi.

38. Varasto/sairaskarsinat, täältä löyty tosiaan, sitten varasto tilaa ja sairaskarsina, enemmän me olemme täät käyttäneen hevosten karanteeneissä, jos hevosia saapuu ulkomailta, kisoista tai tallille, muutta uusihevonen, he saavat asustaa täällä sitten muutaman päivän, ennen kuin pääsevät omaan karsinansa, tallista löytyy myös lainavarusteet ja desinfiointi tavarat, sillä  jos vaikka nyt kävisi niin, että hevonne on kantanut, jonkun sairauden tallille, ei se leviä muihin hevosiin.

39. Kävelytyslaite, tänne voit laittaa hevosesi kävelemään vaikka alkuverkat, tännemahtuu 5 hevosta kerralla joka ontodella kätevää.

40. Pihatto, pihatossa asustaa osa hevosist, tännemahtuu noin 4-6 hevosta, sisätilat on jaettu 2 osaan, mutta kulku on avonainen, taemmalla pihatossa löytyy heinäautomaati ja rehuatomaatti. Pihatto on ollut super hyödyllinen sellaisten kavereiden kanssa, jotka ei tykkää kökkiä sisällä ja tykkää asustaa laumassa. Pihatto on tosiaan todella iso, vaikka ei ehkä kuvassa näytä, mutta koko voi vertaa isoon laitumeen.
Hevoset:
1. Koni 
2. Aila
3. Netta
4. Ferra
5. Muumi
6. Dumle

41. Vierastalli, tänne saa hevosen leirin tai vaikkakisojen ajaksi majoitettua. Tallista löytyy yhteensä 10 karsinapaikka, ja tallista löytyy varustehuone, sekä 1 pesupaikka/hoitopaikka, josta löytyy solarium. Vierastalli kun on tyhjillään, niin se pidetään kuitenkin siistinä, ja talli desinfioidan aina hevosten välissä, ettei mitkään taudit leviä. 

42. Tarha, tämä on vähän isompi tarha, johon mahtuu isompi lauma, sitten tarhammaan, sillä tilaa on. Tarhasta löytyy tosiaan myös katos, jossa on heinäautomaati, vaikka sitä ei kuvassa näy.

43. Tarha, tämä tarha on tosiaan vähän isompi, utta ei mahtunut kokonaan kuvaan, mutta täällä tosiaan asustaa tallin isoin lauma sitten, tähän tarhaan mahtuu noin 7-10 hevosta samaan aikaa, juomaautomaatteja löytyy täältä sen takia 3kpl ja heinäautomaatteja katosten kanssa 4kpl. Tarha on tosiaan melkein 3 ison laitumen kokoinen, ja sieltä löytyy myös oma pikkumetsä, mutta haluamme hevosten saavan parhaimman kodin, ja iso ulkoilu tila  on osa sitä, tarhassa on reilusti tilaa, joten hevoset voivat elää luontaisessa ympäristössä.

44. Kenttä, estepuoli. Tallilla on 1 isokenttä, joka on jaettu 2 osaan, tämä isompipuoli on pääsääntöisesti tarkoitettu estetunneille, ja tässä on järejestetty myös monet estekisat. Kentillä pystyy samaa aikaa pitämään tunteja joka on hyvin kätevää.

45. Kenttä, koulupuoli. Vähän pienempi kuin toinen puolikentässä, mutta on kätevä kisoissa, täällä pystyy pitämään alkuverkat, ennnen kisasuoritusta, tältä puolelta pääsee kätevästi toiselle puolelle.

46. Yleisö, tänne voi tulla seuraamaan joko ratsastustunnin kulkua, tai upeiden kisojen menoa, yleisön alla on iso varasto, jossa on kouluaidat ja kentän omat esteet sekä erikoisesteittä. yleisössä on tosiaan kattopäänpääälä, joten tänne pääsee myös sateen suojaan. 

47-52, Pikkutarhoja, nämä on enimökseen tarkoitettu sellaisille hevosille jotka ei muiden kanssa tule toimeen, mutta enimäskeen tämä kuuluu vierastallin tarjontaan, tarhojen välissä on 2m väli, joten hevoset näkevät toisensa, mutta eivät pysty kosketelemaan, tarhaan mahtuu max 2 hevosta, sillä on sen verran tilavia, vaikka ei siltä näytä kuvassa. 

54. Maastot, täältä pääsee tosiaan tallin upealle maastoesteradalle, sieltä' pääsee 5 erinlaiselle maastoesteradalle, jotka ovat eri vaikeustasoisia. Täältä pääsee myös tallin mukavalle vaellusreitille, sekä lähi järvenrantaan, jossa pääsee uittamaan hevosia.

55. Laitumet, loputtarhat, täältä pääsee tosiaan tallin viimeisille tarhoille, jotka on aikalailla samankokoisia kuin isompi tarha. Laitumet ovat sitten ihan reilunkokoisia, ja juomaautomaatteja löyty vähän sieltä sun täältä sekä katoksia. Laitumien vieressä on mönkkari katos, sillä laitumet on sen verran isoja, että sillä pääsee helpoiten katsomaan onko kaikki hyvin.

Pihatto

Tästä pääsee näkemään pikkuisen pihatton sisätioihin. Sisäänkäynnin edessä on tuommoiset muovilärpätimet, että ötökät ei pääse sisään, ja sisätilat pysyy kuivina. Toisella puolella tosiaan löytyy heinäautomaati ja rehuautomaatti, sekä rapsutinseinä, joka uusitaan säänöllsin väliajoin. Tämä kuvassa paremminnäkyvä puoli on sitten enemmän makuupuoli. Seinämältä missä kuva on otettu löytyy myös kuva, josta pääsee pihatton tilavalle käytävälle, jossa pystyy hoitamaan hevosen kuntoon, sieltä myös lisätään heinää heinautomaattiin ja rehuautomaatiin rehut.


Maneesi ja taukotila

Tästä pääsee näkemään parhaiten minkatyylinen tallintaukotila on ja maneesi. Kuvassa ei näy maneesin ovia, mutta ne on onneksi selitetty paremmin ylhäällä. Kuvassa siis näkyy mukavat nojatuolit jossa voi istuskella kuvanotto kohdalla löytyy vielä sohva josta näkee super hyvin maneesiin.


Hoitopisteet

Tässä tallin upeat hevoset Otto ja Koni esittelee teille tallinhoitopisteet. Tähän mahtuu 3 hevosta kerralaan ja hoitopisteitä vastapäätä löytyy vielä yksi, mutta siinä on myös sorlarium. Hoitopisteet sijaitsevat yksäripuolella, mutta tuntiratsukit saavat näitä käyttää ja osa hevosista on oikeastaan pakko. Satulatelineet mihin voit laittaa varusteet on hoitopisteiden vastapäätä, heti ovenvierestä kun tulee ratsastuskoulun hevosten puolelta.

© 2022 Falcen Stable. Kaikki oikeudet pidätetään.
 VRL tunnus: VRL-14975
TÄYSIN VIRTUAALINEN TALLI!!! 
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita